SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Foto taget i samband med tävling i Arboga, mars 2023

Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Knivsta Judoklubb erbjuder bredd- och tävlingsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi tror att träning där judorelaterade övningar finns med i ett tidigt skede bidrar till att göra träningen stimulerande för så många som möjligt.

 

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".
 
På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund. Knivsta Judoklubb har med utgångspunkt från den arbetat fram en egen värdegrund. Du kan också läsa mer om klubben via denna länk.
 
Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 
 
Information för alla
2024-04-27 11:45

CIK stängd

Eftersom Centrum för Idrott & Kultur har stängt så är samtliga träningar inställda tisdagen 30 april och onsdagen 1 maj.

 

Sista träningsveckan

Samtliga träningsgrupper tränar till och med vecka 22 (27 maj -2 juni). Därefter är det sommaruppehåll. Preliminär start av verksamheten sker åter vecka 34. Samtliga aktiva erhåller kallelse innan 10 augusti. Under sommaren kommer viss sommarträning och läger att arrangeras, mer info kommer ut inom en vecka.

 

Sommaravslutning

Gemensam traditionell sommaravslutning på Kvarngården planeras. Mer info kommer.

 

Hygien

Vi påminner om vikten av att ALLA följer dessa regler avseende hygien: https://www.knivstajudo.se/sida/?ID=496615

Det är viktigt att alla följer detta.

 

Extra träningar
2024-04-18 14:35

Det har efterfrågats fler träningar och mer fysträning.
Nu får ni chansen!

För klubbens äldsta tävlingsgrupp och vuxenmotionsgruppen. Dessutom kan föräldrar mm från hela klubben delta på fysträningen.

Alla träningar är kostnadsfria.

Fredagen 19 april 17.15-18.45  Judo
Söndagen 21 april 15.00-17.00   Judo (1 tim) + Fys (1 tim)

Fredagen 26 april 17.15-18.45  Judo
Söndagen 28 april 15.00-17.00   Judo (1 tim) + Fys (1 tim)

Albin Edbom är tränare.

Välkommen!

Tussilagocupen - söndagen 28 april
2024-03-31 15:47

Välkommen att tävla i vår egen klubbtävling TUSSILAGOCUPEN!

Alla som är U9 (födda 2016, 2017, 2018) eller U11 (födda 2014, 2015) är välkomna att vara med i Knivsta Judoklubbs egen lilla tävling för medlemmar. Ej öppen för andra klubbar. Max gult bälte. 

Tävlingen är i vår judolokal på CIK söndagen 28 april.


TIDER
Alla
kl 10:00-10.30 incheckning
kl 10:30 Uppvärmning för minijudo, u9 och u11

Minijudo: (födda 2016, 2017, 2018)

Tävlingstyp: Ne-waza (Mattkamp, dvs inga kast)
kl 11:00 Tävlingsstart

U9 och U11 (födda 2015, 2016, 2017)
Tävlingstyp: Vanlig tävling
kl 12:00 Tävlingsstart

Medalj till alla deltagare!

Varmt välkomna!

Påsklovet
2024-03-27 16:22

Alla ordinarie träningar är pausade under påsklovet (vecka 14).

 

För klubbens äldsta tävlingsgrupp erbjuds dessa träningar: 

Tisdag 2 april i Uppsala 18.00-19.30
Onsdag 3 april i CIK 18.00-20.00 (Emil M)
Torsdag 4 april i CIK 18.00-20.00 (Emil M)

(Uppsalas torsdagsträning under påsklovet är stängd för externa, men vi har ju egen träning på hemmaplan). 

Rapport från årsmöte 2024
2024-03-19 13:53
Avtackning, fr v Mirian Åström, Maria Cohen och Jocke Ranki

Årsmötet präglades som alltid av bra stämning.  De närvarande medlemmarna konstaterade att klubben lämnar ett mycket framgångsrikt och lyckosamt verksamhetsår bakom sig. Knivsta Judoklubb har fler medlemmar än någonsin tidigare efter att utvecklingen de senaste åren gått i ett rasande tempo. Vid flera tillfällen poängterades det hur viktigt det är att föreningen även framöver har kvar inriktningen att verksamheten i första hand är för bredd och motion, samtidigt som tävlingsaktiva ungdomar når allt fler framgångar på tatamin. Det konstaterades även att det är imponerande av en judoförening i ett förhållandevis litet samhälle att ha ca 300 medlemmar, varav 213 st är 25 år eller yngre. Läs gärna igenom handlingarna från årsmötet nedan.

 

Joakim ”Jocke” Ranki valde efter 11 år, varav de senaste dryga 7 åren som ordförande, att avböja omval. Jocke har under åren stått för ett tryggt och stabilt ledarskap, där han har haft förmågan att både stå för kontinuitet men även varit öppen för nytänkande. Jocke har varit den viktigaste personen i överlappningen och kunskapsöverföringen från den tidigare föräldragenerationen som så föredömligt skötte föreningen i den gamla brandstationen fram till dess att verksamheten började planera för flytt till CIK. Jocke höll vid årsmötet ett anförande där han lyfte fram några framgångsfaktorer de senaste åren som starkt bidragit till Knivsta Judoklubbs verksamhet idag:

  • Att föreningen 2019 tog steget att anställa en huvudtränare. Det har höjt kvaliteten på träningarna och skapat en stabilitet. Parallellt antog klubben strategin att varje termin fylla på med nya årskullar för att undvika att få luckor.
  • Att styrelsen i spetsen under pandemin var väldigt lösningsfokuserad. Vi var igång med utomhusträningar en vecka efter restriktionerna, och varje gång som fönstret öppnades för träning var vi igång dagen efter. Vi växte i storlek under pandemin, vilket är ett bevis för hur bra föreningen hanterade två jobbiga år.
  • Att Knivsta Judoklubb präglas av prestigelöshet och att vi inte behöver lägga tid och kraft på konflikter.

Jocke kommer vara kvar i föreningen i olika roller, bland annat som tränare och ansvarig för projektet ”Världens bästa idrottsförening” i regi av RF-SISU. Det är vi glada och tacksamma för.

 

Vid årsmötet avtackades även Maria Cohen, som varit verksam i styrelsen i olika funktioner under 7 års tid. Marias energi och förmåga att driva igenom saker har varit av väldigt stor nytta för Knivsta Judoklubb. Maria har i flera sammanhang skapat struktur som gett ordning och reda i leden. Under pandemiåren var Maria en av de viktigaste personerna i föreningen då hon i ur och skur tillsammans med bl a Jocke ledde utomhusträningarna. Även Maria kommer att fortsätta bidra i föreningen på olika sätt.

 

Miran Åström valde efter ett år som suppleant att kliva av, men vi är säkra på att även hon kommer hjälpa till framöver.

 

Vid årsmötet valdes ny styrelse för verksamhetsåret 2024, se denna länk. Det känns som att föreningen kommer att lyckas med generationsskiftet även denna gång. Under en övergångsperiod på ett år fram till nästa årsmöte valdes tidigare vice ordförande Ulf Bjöns till posten som ordförande. Ulf känner många i föreningen till sedan tidigare. Han har i andra idrotts- och föreningssammanhang haft ett flertal olika roller.

 

ÅRSMÖTESHANDLINGAR:

Dagordning

Verksamhetsberättelse 2023

Resultatrapport 2023

Balansrapport 2023

Revisionsberättelse 2023

Budget 2024

Verksamhetsplan 2024

Valberedningens förslag till styrelse 2024